Телефон за връзка:
+359 879 886 698

Меню
Меню
Как да планираш обзавеждането на бебешката стая? (Съвети и насоки)

05.12.2022 03:48 pm

Как да планираш обзавеждането на бебешката стая? (Съвети и насоки)

Една от първите ти задачи, когато станеш родител, е да подредиш детска стая за твоето бебе. И част от това преживяване е закупуването на бебешки мебели. Ние знаем, че е малко объркващо да решиш какво наистина ти трябва за бебешката стая и затова подготвихме тази статия за теб.

Планирай преди да купиш бебешки мебели

Преди да започне приключението по декориране на детската стая, определи какъв стил искаш за стаята и доколко мебелите ще ти бъдат полезни. Можеш да направиш проучване, да разгледаш списания, Pinterest и снимки на детски стаи, за да определиш стила, който искаш. След като определиш стила на стаята, преди да започнеш да купуваш неща, трябва да си зададеш три въпроса.

Snüz Органайзер за кошара Dusk-Copy

  • С колко място разполагам?

Това е едно от най-важните съображения при вземането на решения за покупка на мебели за стаята на твоето мъниче. Размерът на пространството ще определи колко мебели и с каква големина може да сложиш в него. На този етап трябва да решиш кои са елементите без които не можеш. Ако имаш достатъчно пространство, това ти дава малко повече свобода в съхраняването и организирането на всички предмети, от които бебето ще се нуждае. Но ако мястото е малко, може да се наложи да проявиш творчество. Например, вместо отделен скрин и маса за повиване, може да се нуждаеш от комбинация от скрин/маса за повиване и по-малка кошарка. Преди да купиш мебели, измери стаята и не забравяй да планираш пространство за игра и разходка. В идеалния случай мебелите трябва да пасват удобно в стаята и да не са толкова близо едно до друго, така че няма място за нищо друго.

  • Безопасна ли е стаята?

Когато планираш стаята, не забравяй винаги да поставяш безопасността на първо място. Това означава, че ще трябва:

  • Да дръжиш мебелите (особено креватчето) далеч от всякакви източници на топлина
  • Да избягваш да претрупваш стаята с твърде много мебели и други предмети
  • Да избягваш да поставяш креватчето твърде близо до вратата, прозорците, електрическите контакти, захранващите кабели, ключовете за осветление и вентилационните отвори
  • Да покриеш контактите и държиш кабелите далеч от обсега на бебето
  • Да се увериш, че креватчето е на достатъчно разстояние от другите мебели за детската стая, защото, когато бебето започне да се движи, то може да използва тези мебели като път за бягство

  • Да инвестирам ли в по-скъпи мебели?

Когато бебето е малко, не се замисляме много за повреждането на мебелите. Но е добре да предвидиш, че мебелите за детската стая, ще са подложени на атака, особено когато децата навлязат във фазата на прохождане и искат да започнат да изследват своите артистични и акробатични способности. Повечето родители нямат пари да сменят мебелите на всеки два месеца. Ето защо е важно да инвестираш в качествени и стабилни мебели. Най-общо казано, качествените мебели, особено за детската стая, са по-скъпи. Но знанието, че те ще издържат във времето, ще ти даде  по-голямо спокойствие.

Сега, след като си наясно с пространството и безопасността, какви мебели всъщност ти трябват? Повечето бебешки стаи съдържат следните мебели:

Започни с детско креватче или кошара

Най-важната мебел, която ще купиш за детската стая на бебето, е детското легло. Детето ще спи в него всяка вечер в продължение на месеци или дори години и обикновено то определя цялостния стил на стаята., която се декорира около него. За най-безопасна среда за сън за твоето бебе, то винаги трябва да бъде слагано по гръб и да спи в собствено легло/кошара. Това е така, защото тези мебели са специално проектирани за съня на бебетата. В леглото за възрастни бебето може лесно да попадне в капан и да се задуши. Спящ родител може случайно да се преобърне и да покрие носа и устата си или мек чаршаф може да ограничи въздушния поток. Същото важи и за играчки и други предмети в детското креватче, които също крият опасност от задушаване. Най-добре е в леглото да има само матрак и бебешки чаршафи. След като направиш първоначална оценка на пространството в детската стая на бебето, може да решиш, че мини-креватче или кошарка е най-добрият избор за стаята. Това не е проблем защото тези мебели могат да осигурят безопасна среда за сън, точно като креватчетата със стандартен размер.

Препоръчваме ти бебешко трансформиращо легло SnuzKot Skandi Ombre на Snüz или друго легло от серията SnuzKot. То може да бъде използвано от раждането до около 4 годишна възраст, а след това и до 10-годишна възраст с допълнителен комплект за удължаване, който се закупува отделно. Най-високата позиция на матрака улеснява повдигането и изваждането на новороденото бебе от леглото, а когато то порасне и се научи да седи и стои самостоятелно, основата може да бъде спусната надолу, за да се предотврати изскачането или падането от леглото. Проектирани да издържат дълги години, леглата SnüzKot са изработени от устойчива дървесина, без използване на MDF), ПДЧ или фурнири.

Ако пък искаш да спестиш място, чудесен избор са кошарките от серията SnuzКot. Те са доказано здрава и надеждна алтернатива на другите детски креватчета на пазара. Със своя иновативен и функционален дизайн, кошарките ти позволяват лесно да успокоиш детенцето по всяко време от денонощието. А тъй като са съвместими с повече легла за възрастни, в сравнение с всяко друго бебешко легло, SnuzKot осигуряват най-доброто изживяване за родител и бебе!

Не забравяй матрака

На матрака за детско креватче, който купиш сега, вероятно бебето ще спи няколко години, така че се увери се че той е добър. За да си сигурна, че матракът е безопасен, провери дали пасва плътно в кошарата. Това означава, че не трябва да има празнини между леглото и матрака. Ако можеш да поставиш два пръста между тях, това не е плътно прилягане.

Snüz Въртележка за бебешка кошара Baby Mobile Haze Grey-Copy

Ако си се спряла на легло от серията SnuzKot, най-добре е да вземеш бебешки двустранен матрак SnuzSurface. Той се отличава с иновативно 3D дишащо мрежесто покритие с водоустойчива мембрана, идеално за децата, които се приучават към гърне. Матракът разполага със сърцевина с джобни пружини, пригодена да осигури прогресивна подкрепа за бебето, докато расте и се развива.

Комбиниран скрин и маса за повиване

Вместо да купуваш скрин и маса за повиване отделно, просто купи комбиниран вариант. В горното чекмедже можеш да съхраняваш пелени, кремове и  кърпички, а в останалите други артикули, като кърпи за оригване, лигавници, комбинезони, шапки, чорапи и др. След като бебето е приучено към гърне и вече нямаш нужда от маса за повиване, просто махни горната част за повиване и запази скрина за съхранение на играчки и дрехи.

Добър избор е бебешки скрин - повивалник SnuzKot Skandi Haze Grey. Той разполага с полезна зона за повиване с подвижна рамка, идеална за когато бебето порасне и се нуждае от самостоятелно скринче. Проектиран да издържи дълги години, всеки бебешки скрин SnuzKot е направен от устойчиво добита дървесина, без използването на MDF, ПДЧ или фурнир.

Инвестирай в място за съхранение

Ако нямаш място, където да прибереш играчките и нещата на бебето помисли за инвестиране в шкаф и/или гардероб. Тези мебели са отлична инвестиция, която може да служи на детето до тийнейджърските му години и дори след това, а ако имаш друго дете в последствие, да бъдат използвани от него. Бебешкият гардероб SnuzKot Skandi Grey разполага с регулируеми рафтове и релси, просторен интериор и голямо чекмедже, идеално за спално бельо. Той е стабилен и издръжлив като другите мебели от серията, решен в модерен и минималистичен в истински скандинавски стил.

Ако искаш мебелите в стаята да следват един стил, добро решение е да закупиш няколко мебела като комплект. Серията мебели Snüz, за която ти разказахме се предлага и в комплект от 3 части SnüzKot Skandi Natural, а всички мебели за детска стая на бранда, можете да разгледате тук.

Надяваме се, че сме внесли поне малко яснота относно правилното планиране на обзавеждането на детската стая и сме ти помогнали в този комплексен процес. Запомни, че трите най-важни неща в случая са функционалност, здравина и безопасност. До нови виртуални срещи! 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезно

Полезни статии за майката и бебето

Как да планираш обзавеждането на бебешката стая? (Съвети и насоки)

Как да планираш обзавеждането на бебешката стая? (Съвети и насоки)

Една от първите ти задачи, когато станеш родител, е да подредиш детска стая за твоето бебе. И част от това преживяване е закупуването на бебешки мебели. Ни Една от първите ти задачи, когато станеш родител, е да подредиш детска стая за твоето бебе. И част от това преживяване е закупуването на бебешки мебели. Ни 2023-01-29T10:55:49+02:00 Как да планираш обзавеждането на бебешката стая? (Съвети и насоки)

<p><span style="font-weight: 400;">Една от първите ти задачи, когато станеш родител, е да подредиш детска стая за твоето бебе. И част от това преживяване е закупуването на бебешки мебели. Ние знаем, че е малко объркващо да решиш какво наистина ти трябва за бебешката стая и затова подготвихме тази статия за теб.</span></p> <h3><b>Планирай преди да купиш бебешки мебели</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Преди да започне приключението по декориране на детската стая, определи какъв стил искаш за стаята и доколко мебелите ще ти бъдат полезни. Можеш да направиш проучване, да разгледаш списания, Pinterest и снимки на детски стаи, за да определиш стила, който искаш. След като определиш стила на стаята, преди да започнеш да купуваш неща, трябва да си зададеш три въпроса.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img src="https://cdncloudcart.com/10383/products/images/56111/snuz-organajzer-za-kosara-dusk-copy-6321bc030fc3e_800x800.png?1663155223" alt="Sn&uuml;z Органайзер за кошара Dusk-Copy" class="aligncenter" /></span></p> <ul> <li aria-level="1"> <h4><b>С колко място разполагам?</b></h4> </li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Това е едно от най-важните съображения при вземането на решения за покупка на мебели за стаята на твоето мъниче. Размерът на пространството ще определи колко мебели и с каква големина може да сложиш в него. На този етап трябва да решиш кои са елементите без които не можеш. Ако имаш достатъчно пространство, това ти дава малко повече свобода в съхраняването и организирането на всички предмети, от които бебето ще се нуждае. Но ако мястото е малко, може да се наложи да проявиш творчество. Например, вместо отделен скрин и маса за повиване,</span><strong><a href="https://visvitalisbg.com/product/snuz-bebeshki-skrin-povivalnik-snuzkot-skandi-haze-grey"> може да се нуждаеш от комбинация от скрин/маса за повиване</a></strong><span style="font-weight: 400;"> и </span><strong><a href="https://visvitalisbg.com/product/snuz-bebeshka-koshara-snuzpod4-dusk">по-малка кошарка</a></strong><span style="font-weight: 400;">. Преди да купиш мебели, измери стаята и не забравяй да планираш пространство за игра и разходка. В идеалния случай мебелите трябва да пасват удобно в стаята и да не са толкова близо едно до друго, така че няма място за нищо друго.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img src="https://cdncloudcart.com/10383/products/images/54227/snuz-bebeska-kosara-snuzpod%E2%81%B4-dusk-62b95f0f4bdd3_800x800.png?1656317947" class="aligncenter" /></span></p> <ul> <li aria-level="1"> <h4><b>Безопасна ли е стаята?</b></h4> </li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Когато планираш стаята, не забравяй винаги да поставяш безопасността на първо място. Това означава, че ще трябва:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Да дръжиш мебелите (особено креватчето) далеч от всякакви източници на топлина</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Да избягваш да претрупваш стаята с твърде много мебели и други предмети</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Да избягваш да поставяш креватчето твърде близо до вратата, прозорците, електрическите контакти, захранващите кабели, ключовете за осветление и вентилационните отвори</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Да покриеш контактите и държиш кабелите далеч от обсега на бебето</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Да се увериш, че креватчето е на достатъчно разстояние от другите мебели за детската стая, защото, когато бебето започне да се движи, то може да използва тези мебели като път за бягство</span></li> </ul> <p><b></b></p> <ul> <li aria-level="1"> <h4><b>Да инвестирам ли в по-скъпи мебели?</b></h4> </li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Когато бебето е малко, не се замисляме много за повреждането на мебелите. Но е добре да предвидиш, че мебелите за детската стая, ще са подложени на атака, особено когато децата навлязат във фазата на прохождане и искат да започнат да изследват своите артистични и акробатични способности. Повечето родители нямат пари да сменят мебелите на всеки два месеца. Ето защо е важно да инвестираш в качествени и стабилни мебели. Най-общо казано, качествените мебели, особено за детската стая, са по-скъпи. Но знанието, че те ще издържат във времето, ще ти даде&nbsp; по-голямо спокойствие.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сега, след като си наясно с пространството и безопасността, какви мебели всъщност ти трябват? Повечето бебешки стаи съдържат следните мебели:</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img src="https://cdncloudcart.com/10383/products/images/54461/snuz-bebesko-transformiraso-leglo-snuzkot-skandi-ombre-62bd7eeed946b_1920x1920.jpeg?1656586002" class="aligncenter" /></span></p> <h3><b>Започни с детско креватче или кошара</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Най-важната мебел, която ще купиш за детската стая на бебето, е детското легло. Детето ще спи в него всяка вечер в продължение на месеци или дори години и обикновено то определя цялостния стил на стаята., която се декорира около него. За най-безопасна среда за сън за твоето бебе, то винаги трябва да бъде слагано по гръб и да спи в собствено легло/кошара. Това е така, защото тези мебели са специално проектирани за съня на бебетата. В леглото за възрастни бебето може лесно да попадне в капан и да се задуши. Спящ родител може случайно да се преобърне и да покрие носа и устата си или мек чаршаф може да ограничи въздушния поток. Същото важи и за играчки и други предмети в детското креватче, които също крият опасност от задушаване. Най-добре е в леглото да има само матрак и</span><a href="https://visvitalisbg.com/product/snuz-komplekt-charshafi-s-lastik-za-snuzpod4-2-br-white"><span style="font-weight: 400;"><strong>&nbsp;бебешки чаршафи</strong></span></a><span style="font-weight: 400;">. След като направиш първоначална оценка на пространството в детската стая на бебето, може да решиш, че мини-креватче или кошарка е най-добрият избор за стаята. Това не е проблем защото тези мебели могат да осигурят безопасна среда за сън, точно като креватчетата със стандартен размер.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Препоръчваме ти </span><strong><a href="https://visvitalisbg.com/product/snuz-bebeshko-transformirashto-leglo-snuzkot-skandi-ombre">бебешко трансформиращо легло SnuzKot Skandi Ombre на Sn&uuml;z</a></strong><span style="font-weight: 400;"> или друго легло от серията SnuzKot. То може да бъде използвано от раждането до около 4 годишна възраст, а след това и до 10-годишна възраст с допълнителен комплект за удължаване, който се закупува отделно. Най-високата позиция на матрака улеснява повдигането и изваждането на новороденото бебе от леглото, а когато то порасне и се научи да седи и стои самостоятелно, основата може да бъде спусната надолу, за да се предотврати изскачането или падането от леглото. Проектирани да издържат дълги години, леглата Sn&uuml;zKot са изработени от устойчива дървесина, без използване на MDF), ПДЧ или фурнири.</span></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/10383/products/images/56109/snuz-organajzer-za-kosara-dusk-copy-6321b78b2bf06_1920x1920.jpeg?1663154077" class="aligncenter" /></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако пък искаш да спестиш място, чудесен избор са </span><strong><a href="https://visvitalisbg.com/product/snuz-bebeshka-koshara-snuzpod4-urban">кошарките от серията SnuzКot</a></strong><span style="font-weight: 400;">. Те са доказано здрава и надеждна алтернатива на другите детски креватчета на пазара. Със своя иновативен и функционален дизайн, кошарките ти позволяват лесно да успокоиш детенцето по всяко време от денонощието. А тъй като са съвместими с повече легла за възрастни, в сравнение с всяко друго бебешко легло, SnuzKot осигуряват най-доброто изживяване за родител и бебе!</span></p> <h4><b>Не забравяй матрака</b></h4> <p><span style="font-weight: 400;">На матрака за детско креватче, който купиш сега, вероятно бебето ще спи няколко години, така че се увери се че той е добър. За да си сигурна, че матракът е безопасен, провери дали пасва плътно в кошарата. Това означава, че не трябва да има празнини между леглото и матрака. Ако можеш да поставиш два пръста между тях, това не е плътно прилягане.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img src="https://cdncloudcart.com/10383/products/images/56116/snuz-vartelezka-za-bebeska-kosara-baby-mobile-haze-grey-copy-6321c1faa3a9a_800x800.png?1663156760" alt="Sn&uuml;z Въртележка за бебешка кошара Baby Mobile Haze Grey-Copy" class="aligncenter" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако си се спряла на легло от серията SnuzKot, </span><strong><a href="https://visvitalisbg.com/product/snuz-bebeshki-dvustranen-matrak-snuzsurface-za-bebeshko-leglo-snuzkot">най-добре е да вземеш бебешки двустранен матрак SnuzSurface</a></strong><span style="font-weight: 400;"><strong>.</strong> Той се отличава с иновативно 3D дишащо мрежесто покритие с водоустойчива мембрана, идеално за децата, които се приучават към гърне. Матракът разполага със сърцевина с джобни пружини, пригодена да осигури прогресивна подкрепа за бебето, докато расте и се развива.</span></p> <h4><b>Комбиниран скрин и маса за повиване</b></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Вместо да купуваш скрин и маса за повиване отделно, просто купи комбиниран вариант. В горното чекмедже можеш да съхраняваш пелени, кремове и&nbsp; кърпички, а в останалите други артикули, като кърпи за оригване, лигавници, комбинезони, шапки, чорапи и др. След като бебето е приучено към гърне и вече нямаш нужда от маса за повиване, просто махни горната част за повиване и запази скрина за съхранение на играчки и дрехи.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Добър избор е </span><strong><a href="https://visvitalisbg.com/product/snuz-bebeshki-skrin-povivalnik-snuzkot-skandi-haze-grey">бебешки скрин - повивалник SnuzKot Skandi Haze Grey</a></strong><span style="font-weight: 400;">. Той разполага с полезна зона за повиване с подвижна рамка, идеална за когато бебето порасне и се нуждае от самостоятелно скринче. Проектиран да издържи дълги години, всеки бебешки скрин SnuzKot е направен от устойчиво добита дървесина, без използването на MDF, ПДЧ или фурнир.</span></p> <h4><b>Инвестирай в място за съхранение</b></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Ако нямаш място, където да прибереш играчките и нещата на бебето помисли за инвестиране в шкаф и/или гардероб. Тези мебели са отлична инвестиция, която може да служи на детето до тийнейджърските му години и дори след това, а ако имаш друго дете в последствие, да бъдат използвани от него. </span><strong><a href="https://visvitalisbg.com/product/snuz-bebeshki-garderob-snuzkot-skandi-grey">Бебешкият гардероб SnuzKot Skandi Grey</a></strong><span style="font-weight: 400;"> разполага с регулируеми рафтове и релси, просторен интериор и голямо чекмедже, идеално за спално бельо. Той е стабилен и издръжлив като другите мебели от серията, решен в модерен и минималистичен в истински скандинавски стил.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img src="https://cdncloudcart.com/10383/products/images/57375/snuz-bebeski-garderob-snuzkot-skandi-white-copy-63638ec30e791_1280x1280.png?1667469019" class="aligncenter" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако искаш мебелите в стаята да следват един стил, добро решение е да закупиш няколко мебела като комплект. Серията мебели Sn&uuml;z, за която ти разказахме се предлага и в </span><strong><a href="https://visvitalisbg.com/product/snuz-komplekt-mebeli-za-detska-staya-ot-3-chasti-snuzkot-skandi-natural">комплект от 3 части Sn&uuml;zKot Skandi Natural</a>, а всички <a href="https://visvitalisbg.com/search?page=1&amp;query=Sn%C3%BCz">мебели за детска стая на бранда, можете да разгледате тук</a>.</strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Надяваме се, че сме внесли поне малко яснота относно правилното планиране на обзавеждането на детската стая и сме ти помогнали в този комплексен процес. Запомни, че трите най-важни неща в случая са функционалност, здравина и безопасност. До нови виртуални срещи!&nbsp;</span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки