Меню
Меню
  • Начало
  • Право на отказ на поръчка

Право на отказ на поръчка

 

Отказ от поръчка

Уважаеми Клиенти,

Имате право в срок от 14 дни да се откажете безусловно (изцяло или частично) от извършената от Вас поръчка на сайта ни www.visvitalisbg.com, без да заплащате каквито и да е разходи, с изключение на тези за доставката в случай, че сте избрали различен от стандартния ни начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно.

14-дневният срок започва да тече от датата на приемане на доставката от Вас или от трето лице, намиращо се на посочения от Вас адрес за доставка.

В рамките на горния срок следва да върнете стоката по един от следните начини:

    - в най-удобния за Вас магазин, където ще Ви бъде възстановена заплатената сума:

    - като я изпратите на следния адрес: РООН ЕООД, Бул. Шести Сиптември 268, 4000 Пловдив, с платени от Вас куриерски разходи. В този случай трябва да ни посочите и банкова сметка по която ще Ви бъде възстановена заплатената от Вас сума.

Следните условия са задължителни за да бъде приета върнатата от Вас стока:

    - ПРЕДСТАВЯНЕ НА КАСОВИЯ БОН ЗА ПОКУПКАТА;

    - Стоката е неизползвана и с напълно запазен търговски вид.

Заявлението за отказ от поръчката можете да изпратите по:

    -  електронен път на visvitalisonlne@abv.bg като посочите в полето "subject"  "Отказ от поръчка № ........." /трябва да посочите номера на поръчката/.

    - или по пощата на посочения по-горе адрес.

Формулярът за отказ можете да изтеглите от тук:  Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ
За повече информация моля, посетете сайта на Вис Виталис.

Уважаеми Клиенти,
В качеството Ви на потребители, моля запознайте се с Вашите задължения, които трябва да спазвате, за да можете при нужда да се възползвате от предлаганата законова гаранция на закупените от Вас стоки:
ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ:
МОЛЯ, ЗАПОМНЕТЕ, В СЛУЧАЙ НА РЕКЛАМАЦИЯ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ТЪРГОВСКИЯ ОБЕКТ, ОТ КОЙТО СТЕ ЗАКУПИЛИ СТОКАТА, А НЕ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА СТОКАТА!!!
1. Потребителят трябва да спазва инструкциите за употреба на продуктите, в съответствие с техническите изисквания на производителя, продавача или сервизния център.
2. В случай на рекламация на закупена от онлайн магазин стока, моля разпечатайте от интернет страницата на съответния търговец формуляра „Протокол за рекламация“. При закупуване на продукт от физически магазин този протокол ще Ви бъде предоставен на хартиен носител.
3. Потребителят трябва да съхранява документацията на продукта, протокола за рекламация и платежния документ и/или товарителницата по време на законовия гаранционнен срок от две години.
4. Потребителят има право да отправи рекламация към търговеца в случай, че продуктът не отговаря на договора за продажба. Рекламацията може да съдържа искане за ремонт на продукта или замяна с нов продукт, освен ако последното е невъзможно или избраното обезщетение е непропорционално в сравнение с другите възможности за обезщетяване. В случаите на закупени продукти от онлайн магазини, рекламацията трябва да е придружена от снимков материал на дефекта, за да може търговецът да вземе правилно решение за нейното удовлетворяване.
5. В случай на изпращане на стоката в сервиз, тя трябва задължително да се придружава от попълнения оригинал на Протокола за рекламация и оригинал на платежния документ и/или товарителницата. В противен случай рекламираната стока ще бъде върната за сметка на потребителя и без отстраняване на дефекта!
6. Продуктът за ремонт трябва да е заедно с всички негови елементи, ако ремонтът налага това, или да се изпрати само повредената част от продукта, ако това ще е достатъчно за отстраняване на несъответствието. Пълна инструкция относно начинът на изпращане на стоката ще получите от търговеца, отговорен за удовлетворяването на рекламацията.
7. Изпращаният в сервиз рекламиран продукт трябва да бъде добре опакован (по възможност в оригиналната си опаковка) и в добро хигиенно състояние (напр.ако рекламираният продукт е детска количка, колелата на същата следва да са добре измити,а коша освободен от допълнителни аксесоари - играчки,беберони,шишета и др. Разходите по отстраняването на несъответствието и транспортирането на продукта /доставка и връщане/ са безплатни за потребителя.
8. Отстраняването на несъответствията по рекламацията се осъществява безплатно във всеки работен ден.

Гаранционни условия и ограничения по гаранцията
1. Указанията за употреба и монтаж за всеки продукт са описани в приложената в опаковката му инструкция за употреба. Отпада гаранцията на пpoдyĸт, ĸoйтo e изпoлзвaн, бeз дa ca cпaзeни yĸaзaниятa oт инcтpyĸциятa зa yпoтpeбa, както и на пpoдyĸт, зa ĸoйтo ce ycтaнoви, чe e изпoлзвaн нe пo пpeднaзнaчeниe.
2. Гаранционния ремонт трябва да бъде извършен в оторизиран сервиз на производителя. Гаранцията на продукта няма да важи, в случай че е извършен ремонт в неоторизиран сервиз или от неоторизирано лице, ако това изрично не е съгласувано предварително писмено с Максими ЕООД.
3. Изпращаният в сервиз несъответстващ продукт трябва да бъде добре опакован (по възможност в оригиналната си опаковка), придружен с всички изискуеми документи, и в добро хигиенно състояние. Рекламации без оригинален платежен документ и/или товарителница няма да бъдат приемани.
4. Продукти с липсващи етикети или предпазни стикери или дефекти, причинени от неправилна употреба, поддръжка и съхранение, като например: пукнатини, цепнатини, усуквания, разглобявания или липсващи елементи, следи от изгаряне или проникване на течности, възвействие на агресивни перилни препарати,, промяна на цвета на текстил или пластмаса от прекомерно въздействие от слънцето поради неправилно съхранение, ще бъдат отказани за приемане за гаранционно обслужване.
5. Гаранцията не важи при неправилна, небрежна или груба употреба, удари по продукта, наличие на силно замърсяване в процеса на ползване, проникване на течности в продуктите, излагане на огън, излагане на висока влажност, силно слънце и употреба, която не отговаря на описанието в упътването или погрешна експлоатация.
6. Гаранционното обслужване не се отнася до: Пoдмянa нa чacти, ĸoитo пoдлeжaт нa aмopтизaция пo вpeмe нa нopмaлнa eĸcплoaтaция. Нecпaзeни yĸaзaния зa cглoбявaнe и мoнтaж. Пpoдyĸт, нa ĸoйтo e извъpшeнa пpoмянa или мoдифиĸaция нa ĸoнcтpyĸциятa, добавяни са части и аксесоари, различни от описаните в инструкцията.
7. Не се приемат оплаквания за пoвъpxнocтни нaвaнявaния, възникнали пo вpeмe нa пpeнacянe, тpaнcпopт и cъxpaнeниe или небрежна експлоатация.


Извършването на ремонт или подмяната с нов артикул поради това, че той не може да бъде ремонтиран, се осъществява в рамките на 30 дни.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки